13 Eylül 2010 Pazartesi

Ben Eylülü Sevemedim Ki

Aslında sonbaharı severim, daha çok düşlerimde ya da bi filmde. Ama gerçek hayata gelince sonbahar benim üstüme çöküyor ve sanki ruhuma da yansımış oluyor. Ve ilk ayı eylül. Güzel bi isim aslında, hoş da gelmiyor değil. Ama bana eylülü hiç sevdirmediler, sevdiremediler. Eylül denilince hep okul telaşı, yazın kurduğun düzensizlik içindeki düzenden, tamamiyle farklı bi düzene geçiş, 3 aylık hayatının birden değişmesi falan filan aklıma geliyor. Mesela şimdiyi düşünürsek 1 hafta sonra okullar açılıyor ve bu da beni fazlasıyla germeye başladı şimdi. Yazın üşengeçliğim iyice arttı, bi de bu okul tekrar nerden çıktı diyesim var. Bayramdan da bişey anlamadım. Zaten çok sevmem, tatlı, çikolata kısmı hariç. E yaş da büyüdü artık para verende olmadığına göre banane bayramdan. Zaten tatildeyken bayram mı olur hiç? Olucaksa okullar falan açıkken pazartesi arefe olsun diğer 3 günü de yapıştır, cumayı da onlar zaten tatil yapar. Oooh oldu mu sana ondan önceki hafta sonuyla birlikte 9 günlük tatil. O zaman severim işte. Dedim ya geçiş ayı gibi eylül benim için. Bense bişeye bağlandığım, alıştığım zaman ondan kopmak istemem. Şimdi bu eylül beni tekrar farklı bi moda sokucak. Bu sene okulun daha zor olduğunu düşünürsek, of neyse düşünmüyorum.

Öyle işte eylülcüm, belkide senin hiç suçun yok. Seni bana yanlış tanıtıyorlar, yanlış zamanlarda karşılaşıyoruz.

4 yorum:

  1. eylülün tek sevdiğim yanı şu okul olayı desem kafama bir şey fırlatmak isteyen olur mu bilmiyorum ama onun dışında ben de sevemedim eylülü. eylül demek kasvet demek. bir de nemin fazla olduğu bir şehirdeysen..

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle olur ama okul ortamın, arkadaşların falan baya iyi ki böyle söylüyosun:) nem mi? kesin istanbul.

    YanıtlaSil
  3. Aslında bakmasını bilsek, severdik onu..Artık yeşilin kızıla,daha sonra sarıya dönüşüdür, sonbahar..Tatların insana değişik hazlar vermesi gibi mevsimin rengini yakalamakta bize ayrı bir haz vermez mi dersin?

    YanıtlaSil
  4. o hazı yaşatmaya bi izin verseler ..

    YanıtlaSil