15 Ağustos 2010 Pazar

Ben Diyim Eşitsizlik, Siz Diyin Kıskançlık

Blog çok sade geldi, şöyle bi tema avına çıkayım dedim. Google amcamızdan yardım ala ala birşeyler de buldum sonunda ama hiçbiri içime sinmedi. Çok renkli, sağdan soldan arkadan önden bir sürü bok çıkan şeyler vardı. O da yazıların önüne geçiyomuş gibi geldi bana açıkcası. Çok çok güzel temalar da vardı ama..
İşte aması var. Hepsi kızların bloglarına " cuk " diye oturcak cinsten. Kıskandım valla. Bir sürü tema var hepside kızlara özel. Fıstık gibi bi de. Hani erkeklere göre yok mu? Var, var ama. Çok sıradan ve basit olmuş. Ne lan o öyle, insan adam gibi bişeyler yapar. Bi de kadın - erkek eşitliği var derler. Hani nerde, dandik temalar bize, en şekillileri size. Zaten eski sade, sıradan ama ferah gelen temama döndüm. Biz de bunlarla idare edicez artık napalım.
Haa, temalarla bitse yine iyi. Abi dışarı çıkarsın, her şey mi kızlara göre olur. Alışverişe gidersin, erkeklere göre en fazla 3-5 seçenek vardır. Gömlek, t-shirt, pantolon vs vs. Kızlara gelsek, lan seçenek bitmiyo. Geçen alışverişte gezerken girdik şöyle bi kaç mağazaya. Koton, zara falan. Abi içimden şöyle dedim. " Kız olsam, babam batmıştı " Çok güzel şeyler vardı beyler. Kız olsam, birini almaya başlarken, aa bu da güzel bunu da alıyım, sonra şunu da derken bütün mağazaya kapak atardım. Seçenek bol arkadaş. Özellikle jean t-shirt ikilisinden çok, elbiseler(hani şu tek parça halinde olanlar, başka adı var mı bilmiyorum,affınıza sığındım) hoşuma gidiyo kızlarda. Öyle giyinin kızlar. T-shirt kısmına gelirsek, erkeklerde yine seçenekler belli. Kassan bile çok bişey çıkmaz. Kısacası t-shirt işte lan diyosun falan. Kızlara gelince, abi deseni farklı, baskısı farklı,otu boku daha farklı, daha alımlı, daha güzel. Sonra bu erkekler niye bu kadar odun dersiniz.(Ne alakaysa şimdi .p ) Şimdi böyle her şey bayanlara yönelik yapılınca kıskandım lan. Biz de bu kadar seçenek yok. Şimdi anlıyorum sizi, o kadar elbiseniz olur ama yine de giyecek hiçbişeyim yok dersiniz. Çünkü seçenek çok, hangisini giyseniz bilemiyosunuz :D
Sonra diziler var, hepsi kızlara göre. Ha bi de küpe kısmına gelelim. Ne zaman küpe almaya kalksam hiç mi yeni bişey bulamam arkadaş? Hep aynı şeyler, farklı bişey yok. O kadar ara, tara yine de bulama, sonra almak için küpe al bazen. Kızlara gelsek, ohooo. Takı mı dersin, küpe mi dersin ne ararsan tonla çeşit. Erkekleri de düşünün biraz, seçenekleri çoğaltın ama böyle olmaz ki. Hep kızlar düşünülerek yapılıyo çoğu şey. Aaa, eşitmişiz bi de. Palavra. Ha sonra en basitinden bloglar var. Böyle her yazıda bi resim falan ekliyosunuz. Bazen alakalı bazen alakasız. Ama hoş geliyo. Mesela bunları da genelde kızlar yapıyo, çünkü onlara özgü bişeymiş gibi geliyo bana. O güzelim resimleri nerden buluyosunuz çok merak ettim açıkcası. Şu yazıya bişey bulayım dedim, sonra resim senin neyine otur oturduğun yerde yazınla kal dedim kendime. Ki görüldüğü üzere kalmışım öyle.
Araştırma yönünüzün bu konuda erkeklerden çok fazla olduğu kanısındayım.Kızlar arasında bi rekabet olur ya, belki de ondandır. Nerde ne var, ne en güzel, en iyi ben bilirim falan .p
Herneyse sadece kızlar değil, bazen bi erkek de bi kızı kıskanabilirmiş demek ki.

Hakkımda yanlış düşünmeyin, işin eğlenceli kısmından biraz bakmak istedim. Bu yazıda daha fazla elimde patlamadan ben kaçtım. İyi geceler sevgili blog sakinleri.

9 yorum:

  1. Kızlar daha kolay kandıkları için kıyafet,takı gibi bilumum ürünlere, bu ürünleri piyasaya süren bireyler o topluluğa yönelik ürünleri daha çeşitli yapıyorlar.Diye düşünüyorum.Ama bu sadece bi tahmin.Hem bahsettiğin gibi olmayan kızlar da var.Mesela yüzlerce çeşit kıyafetten hoşuma giden bi tane bulamam.tişörtle gezerim genelde.Ve takı takamama sorunu var bende.Benim gibi olan kızlar da vardır az da olsa.Diğerlerine gelince.O resim koyma işi tamamen bireye göre değişir erkeğe/kıza göre değil.Ve temanın kıza göre erkeğe göre olanı mı olur yahu :P

    YanıtlaSil
  2. kadın erkek eşitliğine hiç inanmadım zaten ben :))

    YanıtlaSil
  3. ilk tahminin gayet mantıklı aslında :D diğerine gelirsek, kızlara göre seçenek çok dedim, hangisi giyer hangisi giymez o kıza kalmış tabiki:) temaya gelirsek, cidden oluyo ama gördüm, biliyorum :D

    YanıtlaSil
  4. bende inanmıyorum mystery, bak o yüzden yazdım zaten:))

    YanıtlaSil
  5. Sinek Valesi Süper eğlenceli bir yazı olmuş koptum resmen!!!! :D ve de şu fotoğraf olayında "ne biliyim kızlara özgü sanki" demişsin ya.. offf hala gülüyorum çok güzel yazmışsın yaa!
    bak "bu konularda" haklısın eşit değiliz :)

    Ayrıcada ben "kıskançlık" diyorum :P

    YanıtlaSil
  6. sen güzel giyiniyosun zaten nereden buluyosun anlamadım insanları yanlış düşüncelere sürüklemesene hahah:D

    hem temanın cinsiyeti olmaz ki pespembe bir şeyse tamam da bulabilirsin bence. ama bana göre her zaman sade iyidir:)

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler Mia, bende kabul ettim zaten kıskançlık bu ehueh =)

    tişkürler canım, kızlarda daha çok seçenek olduğundan güzel giyinmeleri daha kolay oluyo demek istemiştim. -bende öyle yapıp sade de kaldım zaten:)

    YanıtlaSil
  8. ya moruk çok hoş yazı olmuş her yönüyle..kızların alışveriş çılgınlığına kesinlikle katılıyorum bu arada.Yapıcak bişeyde yok açıkçası:)

    YanıtlaSil
  9. saolasın genç. yapıcak bişey yok haklısın bende kıskançlığa vurdum:)

    YanıtlaSil