23 Ağustos 2010 Pazartesi

Kopuk Düzen

Merak etmeyin, başlığa aldanıp siyasi ya da toplumsal içerikli sıkıcı bi yazı yazmıcam( aslında gerek de var, belki sonra ) Benim okuduğum üniversitede sadece bizim girdiğimiz yıl başlatılan ve sadece pilot bölüm olarak bizim bölümün seçildiği, daha açık olmak gerekirse koskoca okulda sadece bizim bölümün bizim dönemine vuran aptal bir ön şart sistemi var. Daha doğrusu vardı. Bugün okulun sitesinde gördüğüm ibare şudur :

" İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle başlatılan önşartlı ders geçme sistemi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle uygulamadan kaldırılmıştır. "

Duyunca tabi baya bi sevindirik oldum çünkü 3. sınıfta bir sürü bağlı ders var ve bunların birinden bile kalmak bırakın dönem uzatmayı, yıl uzatmaya kadar gidiyor. Üstten ders almanı engelliyor. Bi nevi öğrenci çalışsın, ders bırakmasın, kassın diye getirilmiş ama sadece " getirilmiş " bi sistem. Getirirken hiç düşünmemişler bunun sonu nereye gider diye. Bu sistem yüzünden okulu bırakanlar oldu, 1. sınıfta yıl uzattıkları için. Böyle olacağı çok belliyken sorarım size e kardeşim ne diye getirdiniz bu aptal sistemi? Sınavlara g*tümüzü uçuklata uçuklata soktunuz. Hadi ben neyse verdim bi şekilde dersleri, okulu bırakıp gidenler, okuldan kopanlar oldu bu aptal sisteminiz yüzünden. Eh birazcık karı oldu o da, hocalar biraz toleranslı davranıp iteleme falan yaptılar. Şimdi bu sistem kalktı ya geleni geçeni bırakırlar eminim. Neyse ne diyelim, hatanın neresinden dönülürse kardır. Ön şart kalktı diye bende bi rahatlama olup da derslere yansımaz umarım =D

Hazır düzen demişken, ne uyku düzeni ne de yemek düzenim kaldı. Kaç gündür sabah 7-8 civarı yatıyorum, kalkmam ise bazen 5'i buluyor. Bu olaya bizimkiler ayak uyduramadığı için haliyle kalktığımda kahvaltı ayrı bi dert oluyor (mille nerdeyse akşam yemeğini yicek .p ) ve geceleri herkes yattığından ne bulsam da yesem derdi bana düşüyor. Çok aç kalıyorum lan geceleri acıyın biraz geç yatın ya. Olaylar biraz vahim. Öyle işte.

5 yorum:

  1. Okulla ilgili olan ön şart sistemine çok sevindim;)

    YanıtlaSil
  2. o ön şart sistemi çok lanet bi şey neyse ki bizim fakültede yok yıhh yıhh :)) düzen bozulması olayı var ya ramazanda herkese oluyo yani bence geçiçi merak etme :)

    YanıtlaSil
  3. Mia, bende çok sevindim çok teşekkürler:)

    İyiki de yok Mystery, bizde de yok artık sizdenim:))

    YanıtlaSil
  4. Aynı uyku düzensizliğini ben de yaşıyorum uzun süredir.Bi kere bozulunca düzeltmek çok zor."Bugün uyumayacağım kahveyle filan ayakta dururum" diyorum da cık olmuyor sızıyorum sonra akşama doğru uyanıyorum.Yemek derdi de öyle.Berbat bi durum işte.Umarım düzelir demekten başka bir teselli yok.Çok konuştum yine puf... :D

    YanıtlaSil
  5. Yarın kursa gitceğim için mecbur erken kalkmak zorundayım, belki yarından sonra düzelir :D ayrıca konuşalım diye var bloglar, takma:)

    YanıtlaSil